Vreau sa vorbesc germana fluent

Un cuplu ce vorbeste germana fluent

Intr-un an de zile. am auzit mai des cuvintele acestea ca profa de germana decat as fi vrut. Chiar crezi ca poti intr-un an de zile sa vorbesti germana fluent? Ce efort esti dispus sa depui?

Germana intr-un an de zile

In conditiile in care pornesti de la zero, uite-te pe modul in care institutul Goethe isi structureaza cursurile. Reusesti intr-un an de zile sa treci de a2? Nu prea. Jumatate de manual tine 3 luni. iar a1 si a2 marcheaza doar nivelul de incepator. atat. ai gramatica de baza si te poti descurca in situatii relativ uzuale. Dar este un nivel de incepator.

Munca cu adevarat grea incepe de la B1. Vocabularul este mult mai greu si gramatica se complica. Daca nu ai lucrat pe primele 2 nivele asa cum trebuie, deja aici iti va veni foarte greu. Vei descoperi ca germana are o structura mai dificila a frazei si, de aceea, nu este usor sa conversezi. iar asta a fost o fraza blanda.

in cat timp ai invatat sa vorbesti fluent in engleza? Gandeste-te bine si realizeaza ca germana este mai dificila. Cum ai crede ca poti vorbi fluent germana intr-un an  de zile?

Ce poti face intr-un an de zile?

Poti vorbi germana fluent. Daca faci 4 sedinte pe saptamana si mai inveti si acasa. Numai asa poti acoperi bagajul de cunostinte necesar pentru a vorbi germana fluent. iar daca tu nu repeti acasa pentru a consolida, e clar ca ritmul tau va fi unul mai incet. asadar, cu profesorul potrivit poti pompa germana in tine pentru a pleca linistit oriunde vrei tu. Dar trebuie tras tare. iar asta inseamna nu numai o investitie financiara, ci si de timp si resurse.

De aceea, nu recomand nimanui sa lase germana pe ultima suta de metri. Daca stiti ca vreti sa plecati in Germania sau austria, apucati-va din timp. Germana nu se invata cat ai bate din degete. De fapt, nicio limba straina nu se invata asa. E mai bine sa va apucati din timp si sa invatati germana din timp decat cu stres si contra timp.