Sunt prea batran sa invat germana?

Sunt prea batran sa invat germana

Unul din primele lucruri care mi se spune la telefon atunci cand sunt sunata pentru cursuri de germana este varsta. Cursurile de germana nu implica un concurs de frumusete si energie, ci mai degraba solicita neuroni obositi si stresati. asadar, da, poti sa inveti limba germana indiferent de varsta!

Cand e bine sa invat germana?

Cu cat mai repede, cu atat mai bine. Daca ai sansa, ideal ar fi sa te apuci de cursuri din facultate. inca esti prins intr-un sistem de invatare, neuronul merge mai repede, mai poti strecura si ceva germana pe acolo.

Daca in facultate nu te-ai impacat cu germana, primii ani de job iarasi nu ar fi de ratat pentru invatarea acestei limbi. iti cresti sansele de a fi promovat, da bine la CV si, de ce sa nu recunoastem, ai scapat si de o grija.

Nu am invatat germana si am peste 30 de ani

Asa si? Unde e tragedia? Ai cap: inseamna ca avem cu ce lucra. Poate ca nu mai esti obisnuit sa inveti dar asta se poate rezolva. Cu niste cursuri potrivite poti sa iesi din dezmorteala si sa incepi sa prinzi germana iar cu profesorul potrivit vei fi motivat sa ii dai bice.

iar daca vrei sa facem o tragedie din varsta, am avut persoane de peste 40 de ani care au invatat cu lacrimi si tragedii ca e greu, dar tot au reusit. Ba chiar a plecat si in Germania pe jobul dorit.

Cine ti-a spus ca nu poti invata germana ca adult rupt de sistemul de invatamant, s-a inselat amarnic. ai nevoie doar de profesorul potrivit care sa stie cum sa te ia, sa nu iti predea dupa un sistem scolar si care sa te motiveze. Germana nu va fi floare la ureche, sa nu ne pacalim cu astfel de vise, dar va fi mult mai umana si usor de digerat!

Care este scuza ta acum pentru care nu inveti germana? Varsta am eliminat-o deja. si orice scuza ai gasi, sunt gata sa ti-o demontez. Dar asta intr-un articol viitor.