De ce sa facem meditatii de limba germana?

De ce sa facem meditatii de limba germana?

Astazi vom discuta despre motivele pentru care ar trebui sa facem meditatii de limba germana.

  • Limba germana iti deschide drumul catre o educatie mult mai buna.
  • Germana este cea mai vorbita limba la nivel nativ din Europa si a 11-a cea mai vorbita limba din lume.
  • Limba germana iti poate asigura un loc intr-o companie de succes pe plan global.
  • Internetul, este in mare parte nemtesc.
  • Nu este scump sa faci meditatii de limba germana

Noi ne-am indragostit de limba germana cu peste 25 de ani in urma, si o predam de 20 de ani. Am invatat limba germana in timp si am reusit sa ii invatam si pe altii.

Totusi, multi sunt inca in dubii. Sa invete germana singuri, sa faca meditatii de limba germana, sa plece in Germania si sa invete acolo? Poate e prea greu, nu merita sa invete.

Indiferent de motivul pentru care iti doresti sa inveti o limba noua, te asiguram ca limba germana este frumoasa, unica si utila. Nu ai nimic de pierdut facand meditatii la limba germana, insa, ai foarte multe de castigat.

 

Limba germana iti deschide drumul catre o educatie mult mai buna.

Germania este una dintre cele mai prolifice tari din punct de vedere a rezultatelor stiintifice. Nu este de mirare acest rezultat, avand in vedere calitatea universitatilor acestora si a sistemului german de invatamant. In 2011, Germania a fost a 4-a cea mai cautata tara din lume pentru studii in strainatate. Peste un sfert de milion de studenti straini s-au isncris in scolile germane.

De asemenea, foarte multe dintre universitatile nemtesti ofera programe de studii ieftine sau gratuite. Astfel ca, investitia in meditatii de limba germana ar fi singurul tau cost legat de inceperea studiilor in strainatate.

Germana este cea mai vorbita limba la nivel nativ din Europa si a 11-a cea mai vorbita limba din lume.

Cu totii consideram engleza ca fiind cea mai vorbita limba din Europa. Intr-un fel, avem dreptate. Tocmai din acest motiv se cauta si foarte multe cursuri de engleza online. Totusi, engleza este cea mai vorbita limba europeana la nivel de baza, cu limba germana pe locul 2. Daca luam in considerare vorbitorii nativi, situatia este cu totul alta, cu germana pe primul loc. Asta nu inseamna ca trebuie sa faci meditatii de limba germana pentru a putea sa te descurci in Europa, insa, e o optiune ce merita analizata.

Pentru foarte multe secole, limba germana era vorbita de aristocrati si era considerata limba ce unea popoarele. In tarile vorbitoare de Engleza, Germana este a treia cea mai predata limba straina. Sigur, nu sunt la fel de multi vorbitori de limba germana precum sunt cei de limba chineza, insa, asta nu este un dezavantaj.

Limba germana iti poate asigura un loc intr-o companie de succes pe plan global.

Daca vorbesti limba germana, inseamna ca ai un avantaj extraordinar. Poti discuta si negocia cu un numar foarte mare de oameni de succes nemti si, din acest motiv, este candidatul ideal pentru multe pozitii de pe piata muncii.

In Decembrie 2017, peste 10% dintre joburile afisate pe Ejobs aveau in compozitia acestora si cerinta de limba germana. Salariile in Germania sunt net superioare celor din Romania. Tot mai multi romani decid sa profite de aceasta putere financiara a nemtilor, intr-un fel sau altul.

Freelancerii care vorbesc limba germana, sunt astfel capabili sa lucreze din Romania pe contracte de mii de euro lunar. Studentii incep inca din facultate de medicina sa invete germana pentru medici, asigurandu-si un job bine platit si un stil de viata mult diferit.

De asemenea, pentru cei care lucreaza in IT, Berlinul a devenit un hub al StartUp-urilor. Guvernul sustine aceste initiative si, se pare ca porecla de „Silicon Valley al Europei” va fi preluata in curand de Berlin, lasand Cluj Napoca in urma.

Internetul, este in mare parte nemtesc.

Excluzand numarul site-urilor din Asia, China avand oricum intranet, site-urile nemtesti ocupa locul 2 in topul global. Exista mai multe site-uri care au sufixul „.de” decat site-uri care se termina in „.com”

Ce inseamna asta? Pai, daca faci meditatii de limba germana, chiar si pentru incepatori, vei putea foarte usor sa citesti peste 15 milioane de site-uri in germana. In mod ironic, hainele in Germania sunt mult mai ieftine decat in Romania, asa ca, poti face economii destul de mari, daca faci shoppin online.

De asemenea, poti incepe sa consumi continut de calitate in limba germana. Video-bloguri, bloguri si seriale in limba germana, indisponibile in mod normal vorbitorilor de engleza. Sa consumi continut pe care nimeni dintre prietenii tai nu-l intelege, asta inseamna hipsterism. 😉

Nu este scump sa faci meditatii de limba germana

In ciuda tuturor beneficiilor pe care limba germana ni le aduce, meditatiile si cursurile de limba germana, nu sunt scumpe. Dimpotriva, sunt chiar accesibile.

In cazul cursurilor oferite de site-ul nostru, pentru o sedinta de 90 de minute, platesti doar 70 de lei. Avem reduceri pentru grupuri si servicii care te vor ajuta sa inveti germana pentru un interviu important sau sa iti redactezi CV-ul si scrisoarea de intentie in limba germana. Astfel, esti mereu pregatit pentru noul pas din cariera ta.

Plus ca, oricine poate invata germana, chiar si de la 0. In ciuda conceptiei populare, limba germana nu este deloc grea. Ai nevoie doar de timp si o dorinta de a invata. Daca depui putin efort, vei putea cat de curand, sa te plimbi linistit prin Berlin, fara sa te pierzi, vorbind germana.

Daca ai intrebari, poti sa arunci un ochi asupra site-ului nostru sau, sa ne contactezi pe pagina de contact.