Cat de dificila este limba germana?

Cat de dificila este limba germana

Germana este grea! Cine si cum s-a gandit sa creeze o astfel de limba, nu stiu. Germana este o limba scarboasa si dificila. Cam acestea sunt comentariile pe care le-am primit pe pagina noastra de Facebook. Haideti sa fim sinceri azi: e limba germana dificila sau nu?

Da, germana e grea!

Nu era cazul sa o luam pe ocolite. La prima sedinta de germana, elevii sunt mereu intampinati cu aceeasi gluma (cam nesarata, de altfel): germana este limba uratelor si a desteptilor. Pentru ca este totusi dificil de invatat si tendinta ar fi de a invata o limba mai muzicala, mai feminina…Pronuntia in germana este dura, regulile sunt multe, nemtii sunt foarte stricti cand este vorba de gramatica si nu se joaca atunci cand vorbim de ordinea in propozitie.

Limba germana este dificila pentru ca nu o poti invata dupa ureche. Nu exista 70 de variante asa cum exista in engleza: fiecare a invatat-o in felul lui si ne intelegem noi cumva. imi pare rau, dar asa nu merge in germana. Frazele nu pot fi construite dupa cum ne vine inspiratia sau dupa clasicul „asa imi suna bine”.

Limba germana este dificila pentru ca are un vocabular …cu multe provocari. Cuvinte foarte lungi, cuvinte alaturate care impreuna formeaza unul cu un sens total nou. Expresii numeroase (multe dintre ele cu prepozitii care schimba sensul total). Nu poti merge intuitiv pentru a gasi traducerea in cele mai multe cazuri. acum imagineaza-ti ca trebuie sa inveti acest vocabular.

Cel mai lung cuvant in germana a fost:

Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübertragungsgesetz

au renuntat la el in 2013. Ce insemna? „Legea pentru delegarea monitorizarii etichetarii carnii de vita”.

acum incearca sa il pronunti!

Germana e dificila, eu nu o sa o invat niciodata!

sa nu exageram. Germana e dificila dar nu imposibila! Poti invata germana organizat si mai ales cu explicatii logice. atata timp cat notiunile sunt explicate progresiv si cu legaturi intre ele, le poti retine mult mai usor. Exista un avantaj in gramatica riguroasa a limbii germane: ai reguli, stii in ce directie sa mergi. totul este reglementat! Ce preferi: o tara civilizata cu legi aplicabile sau haosul din Romania?

De asemenea, daca incepi de la primele intalniri sa repeti sabloanele lor de conversatie si nu te lasi cand se ingreuneaza lectiile, te vei obisnui cu structura frazei. iar vocabularul e greu de invatat in orice limba, avantajul germanei fata de engleza este ca are reguli de pronuntie. Deja ai scapat de o grija.

si daca nu vrei sa pornesti pe drumul germanei de unul singur si vrei sa inveti germana logic dar in cadrul unor lectii mai umane (si mai putin cu tendinte de Hitler), moderne, cu rabdare si cate o gluma din cand in cand, testeaza cursurile noastre.