Invat germana de placere

Invat germana de placere

Atunci cand un potential cursant ma suna, unul din primele lucruri pe care vreau sa le aflu este de ce vrea sa invete germana. Uneori e vorba de job, deseori despre plecare in strainatate sau surpriza: de placere!

Nimeni nu invata germana de placere

Oricat de ambitiosi ati fi si eu apreciez asta, germana si placerea nu prea merg mana in mana. Da, eu am invatat germana pentru ca mi-a placut. am fost fascinata de aceasta limba straina si am invatat-o de placere. De aici si profesia mea. Dar tu, dragul meu care pornesti pe acest drum, sigur ai alt target. iei in calcul germana ca un atu pentru un viitor job sau te gandesti sa pleci intr-o tara in care se vorbeste aceasta limba. Poate nu esti sigur de planurile tale si germana este back-up-ul tau. Nu am intalnit pana acum pe nimeni care sa iubeasca atat de mult limbile straine si sa se apuce de germana doar pentru ca are timp liber si vrea sa il foloseasca la maxim.

Germana cu placere?

Chiar daca germana este dificila si implica multe eforturi (financiare si intelectuale|), asta nu inseamna ca nu poti invata germana cu placere. sunt destule cuvinte cu pronuntii mai dificile sau care pot fi „pocite” usor – astfel incat sa mai si radem pe la ore. Gramatica nu trebuie sa fie un chin – imi place ca la orele mele explicatiile sa fie logice si sa fac legatura cu situatii din realitate, eventual cat mai amuzante, astfel incat cursantii mei sa retina regulile si sa le inteleaga. astfel, efortul pe care il depui pentru a invata germana nu mai e resimtit ca o corvoada si te intorci cu drag la orele de germana. Deci da, poti invata limba germana cu placere si cu spor dar cel mai bine este sa iti stabilesti un target cu profesorul: vreau sa ajung sa conversez cat mai lejer intr-un timp cat mai realist pentru….. si aici te las pe tine sa completezi 🙂