Vreau să vorbesc germana fluent

Într-un an de zile. Am auzit mai des cuvintele acestea ca profă de germană decât aș fi vrut. Chiar crezi că poți într-un an de zile să vorbești germana fluent? Ce efort ești dispus să depui?

Germana într-un an de zile

În condițiile în care pornești de la zero, uite-te pe modul în care institutul Goethe își structurează cursurile. Reușești într-un an de zile să treci de A2? Nu prea. Jumătate de manual ține 3 luni. Iar A1 și A2 marchează doar nivelul de începător. Atât. Ai gramatica de bază și te poți descurca în situații relativ uzuale. Dar este un nivel de începător.

Munca cu adevărat grea începe de la B1. Vocabularul este mult mai greu și gramatica se complică. Dacă nu ai lucrat pe primele 2 nivele așa cum trebuie, deja aici îți va veni foarte greu. Vei descoperi că germana are o structură mai dificilă a frazei și, de aceea, nu este ușor să conversezi. Iar asta a fost o frază blândă.

În cât timp ai învățat să vorbești fluent în engleză? Gândește-te bine și realizează că germana este mai dificilă. Cum ai crede că poți vorbi fluent germana într-un an  de zile?

Ce poți face într-un an de zile?

Poți vorbi germana fluent. Dacă faci 4 ședințe pe săptămână și mai înveți și acasă. Numai așa poți acoperi bagajul de cunoștințe necesar pentru a vorbi germana fluent. Iar dacă tu nu repeți acasă pentru a consolida, e clar că ritmul tău va fi unul mai încet. Așadar, cu profesorul potrivit poți pompa germana în tine pentru a pleca liniștit oriunde vrei tu. Dar trebuie tras tare. Iar asta înseamnă nu numai o investiție financiară, ci și de timp și resurse.

De aceea, nu recomand nimănui să lase germana pe ultima sută de metri. Dacă știți că vreți să plecați în Germania sau Austria, apucați-vă din timp. Germana nu se învață cât ai bate din degete. De fapt, nicio limbă străină nu se învață așa. E mai bine să vă apucați din timp și să învățați germana din timp decât cu stres și contra timp.

Comments

comments

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *