Ce trebuie să știe un profesor de germană?

Der Deutschlehrer

În perioada anilor de școală fiecare dintre noi a avut profesori ale căror ore erau un calvar pentru noi și profesori pe care i-am respectat și iubit.

Ce tip de profesor de germana ați întâlnit până acum?

  1. Profesorul sever, riguros, care pune accent pe gramatică și conjugarea deProfesor de germana dur verbe. Ora devine monotonă, totul este plictisitor și toată ambiția și plăcerea se duc pe apa sâmbetei. Rezultatul final este de la sine înțeles! Limba germană este grea, nesuferită și se va renunța la ea.
  2. Profesorul superficial care vrea să obțină un venit mai ușor. Predă câteva cunoștințe de gramatică, un vocabular minim, dă impresia că este atotștiutor, bate pasul pe loc cu câteva teme, propoziții facile. Variațiuni pe aceeași temă!
  3. profesor de germanaProfesorul de școală: un profesor care a lucrat ani în șir după aceleași manuale, este deja plictisit, prins în șabloane și nu are sub nicio formă intenția să se adapteze la un nou tip de manuale, examene de atestat. Aceasta presupune un efort suplimentar, să fie familiar sau măcar să fi asimilat metodele și cerințele noi cerute de obținerea certificatului.
  4. Profesorul ideal.  Un profesor este în primul rând informat. El trebuie să fie la curent cu cerințele de pe piața muncii în ceea ce privește obținerea unui atestat, manualele care sunt total diferite de cele de școală sau cursuri rapide, modelele de exerciții de vocabular și gramatică, temele care sunt abordate, redactarea unei scrisori, precum și conținutul probei orale.

Modalitatea de desfășurare a orei depinde de fiecare profesor în parte. Trebuie avut totuși în vedere că limba germană nu este promovată în mass-media, nu dispune de o arie de circulație mare, nici nu suferă comparație cu limba engleză (nu o auzim vrând-nevrând în muzică sau filme). De aici și aparenta dificultate în învățarea ei. Cert este că nu se poate pune conversația înaintea însușirii unor cunoștințe gramaticale de bază datorită topicii deosebite a cuvintelor în propoziție.

Comments

comments

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *