Învăț germana de plăcere

Atunci când un potențial cursant mă sună, unul din primele lucruri pe care vreau să le aflu este de ce vrea să învețe germana. Uneori e vorba de job, deseori despre plecare în străinătate sau surpriză: de plăcere!

Nimeni nu învață germana de plăcere

Oricât de ambițioși ați fi și eu apreciez asta, germana și plăcerea nu prea merg mână în mână. Da, eu am învățat germana pentru că mi-a plăcut. Am fost fascinată de această limbă străină și am învățat-o de plăcere. De aici și profesia mea. Dar tu, dragul meu care pornești pe acest drum, sigur ai alt target. Iei în calcul germana ca un atu pentru un viitor job sau te gândești să pleci într-o țară în care se vorbește această limbă. Poate nu ești sigur de planurile tale și germana este back-up-ul tău. Nu am întâlnit până acum pe nimeni care să iubească atât de mult limbile străine și să se apuce de germană doar pentru că are timp liber și vrea să îl folosească la maxim.

Germana cu plăcere?

Chiar dacă germana este dificilă și implică multe eforturi (financiare și intelectuale|), asta nu înseamnă că nu poți învăța germana cu plăcere. Sunt destule cuvinte cu pronunții mai dificile sau care pot fi „pocite” ușor – astfel încât să mai și râdem pe la ore. Gramatica nu trebuie să fie un chin – îmi place ca la orele mele explicațiile să fie logice și să fac legătura cu situații din realitate, eventual cât mai amuzante, astfel încât cursanții mei să rețină regulile și să le înțeleagă. Astfel, efortul pe care îl depui pentru a învăța germana nu mai e resimțit ca o corvoadă și te întorci cu drag la orele de germană. Deci da, poți învăța limba germană cu plăcere și cu spor dar cel mai bine este să îți stabilești un target cu profesorul: vreau să ajung să conversez cât mai lejer într-un timp cât mai realist pentru….. și aici te las pe tine să completezi 🙂

 

Comments

comments

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *