Germana simplu și repede

Deutsch in drei Schritten – Nivelul de germană A1, A2, B1

Pentru cei care vor să pornească pe acest drum, trebuie să știe că tot ce se vehiculează – că germana este o limbă grea, dificilă, cu o gramatică imposibilă- sunt doar simple vorbe. Nimic nu este imposibil, dacă vrei. 

Vorba românului: Strugurii sunt acri pentru cei care nu ajung la ei!

Pașii sau etapele pe care trebuie să le urmați dacă vreți să vă împrieteniți cu limba germana corespund cu nivelurile definite în cadrul European comun de referință pentru limbi străine. Așadar, ce înseamnă un nivel conversațional de bază în germană?

START

NIVELUL A1- NIVELUL DE BAZĂ

Am pornit într-o cursă, cu “obstacole” pe care trebuie să le depășim. Facem cunoștință cu regulile de citire și de pronunție (care nu sunt deloc complicate) și cu noțiuni elementare de gramatică. După parcurgerea manualului corespunzător acestui nivel, veți avea deja convingerea că limba germană este destul de accesibilă.  Unii au tendința să o abordeze mai departe într-un mod superficial. Dar cum se întâmplă de cele mai multe ori, aparențele sunt înșelătoare, Limba germană nu se prea potrivește cu temperamentul latin!

La sfârșitul acestui nivel, putem să mergem într-o excursie într-una din țările vorbitoare de limba germană cu convingerea fermă că ne vom descurca în viața cotidiană la cumpărături, pe o terasă, la un restaurant, în conversații familiare și cotidiene.

În cât timp pot parcurge nivelul A1 la germană? 

Într-un ritm de 4 ore didactice pe săptămână (2 ședințe) -A1 este parcurs în 3 luni și jumătate.

Preț: 70 RON/ședință

NIVELUL A2

Am parcurs deja mai mult de un sfert din drum și cu ambiție începem cel de-al doilea manual, cel aferent nivelului A2.

Temele din al doilea manual sunt mai dezvoltate, vocabularul nostru devine mult mai bogat, știm deja care este secretul cuvintelor așa-zis kilometrice.

După parcurgerea acestui manual, vă puteți considera utilizatori elementari ai limbii germane.

 

În cât timp pot parcurge nivelul A2 la germană? 

Într-un ritm de 4 ore didactice pe săptămână (2 ședințe) -A1 este parcurs în 3 luni – 3 luni și jumătate.

Preț: 70 RON/ședință

NIVELUL B1- UTILIZATOR INDEPENDENT

Suntem, cum s-ar spune, pe ultima suta de metri. Manualul corespunzător acestui nivel este cu un grad de dificultate mai mare. Este firesc deoarece, după parcurgerea acestuia, putem să obținem atestatul Zertifikat Deutsch, atestat de cunoscător al limbii germane la nivel mediu. Acest atestat este eliberat numai de Institutul Goethe, în cadrul căruia se susține și examenul. Acest certificat este recunoscut în Germania, Austria, Elveția și totodată de firmele și de facultatile de acolo.

În cât timp pot parcurge nivelul B1 la germană? 

Într-un ritm de 4 ore didactice pe săptămână (2 ședințe) -B1 este parcurs în 4 luni.

Preț: 70 RON/ședință

FINISH PENTRU NIVELUL DE BAZĂ CONSOLIDAT!

NIVELUL B2 

Cine a obosit se poate opri la ZD B1. Acesta este suficient numai pentru persoanele care lucrează în domeniul IT. Pentru cei curajoși și cărora le plac provocările drumul nu se oprește aici. Începe cu adevărat escaladarea Everestului limbii germane. Dar ATENȚIE!

b1 spre b2Cine vrea să treacă direct la manualul B2 fără să parcurgă B1+ va avea o surpriză neplăcută. Se va simți copleșit nu numai de volumul mare al vocabularului, dar și de noțiunile de gramatică cu un grad mare de dificultate. De aceea, Profa de germană vă recomandă ca escaladarea nivelului B2 să nu se facă în grabă, în galop, ci, dimpotrivă, acesta trebuie parcurs cu multă seriozitate. Fiecare noțiune nouă trebuie să fie fixată și consolidată cu multă atenție dar, trebuie lucrat mai ales la exercițiile de redactare a scrisorilor și a celor de conversație.

Nu este ușor dar, dacă mai întâi se parcurge B1+ (manualul intermediar între nivelul B1 și B2), atunci manualul principal de B2 va putea fi parcurs într-un ritm mai alert și totul se va termina cu bine.B1+ Manualul B1+ îți face cunoștință cu B2, este mult diferit de nivelul B1 propriu-zis. Devine mai complex din toate punctele de vedere: vocabular, gramatică, redactare, vorbit. El te introduce, te antrenează pentru manualul de B2. Fără acest antrenament, riști să nu faci față.

Dacă am învățat și ne-am făcut TOATE exercițiile, putem să ne înscriem la examenul de B2.

Profa de Germană dă undă verde!

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *